როგორ მოვხარშოთ წანდილი ანუ კოლიო
როგორ მოვხარშოთ წანდილი ანუ კოლიო
ინგრედიენტები:
ხორბალი 1 კგ
ქიშმიში 150-200 გ
თაფლი 3/4 ჩაის ჭიქა
შაქარი - გემოვნებით
დაჭრილი ნიგოზი 200 გ
მარილი
ვანილი

ხორბალი დავალბოთ რამდენიმე საათით, გადავწუროთ, დავასხათ იმდენი წყალი, რომ 2 თითზე ადგეს და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე. როცა თითქმის მზად იქნება და წყალსაც შეიშრობს, გადმოვდგათ, შევფუთოთ და დავტოვოთ ასე სითბოში.
ცეცხლიდან გადმოდგმის შემდეგ, თუ წყალი კიდევ აქვს, უნდა გადავწუროთ, დავამატოთ დარჩენილი ინგრედიენტები და კარგად ავურიოთ.
ზოგი წანდილს თეთრი ბლის მურაბას ან გარგრის ჩირსაც ამატებს.
ბეჭდვაელფოსტა
კომენტარი არ გაკეთებულა
სხვა სიახლეები
28.02.2017
სასარგებლო და აუცილებელია მარხვებთან დაკავშირებული კანონიკური წესების დაცვა, მაგრამ თუკი მარხვის შემდეგ არ დავიცავთ ზომიერებას საკვების მიღებაში,
28.12.2016
მარხვისადმი არასწორი დამოკიდებულებისას, მისი ჭეშმარიტი არსის არასწორი გაგებისას, მარხვამ შეიძლება ავნოს კიდევაც ადმაინს.
16.12.2015
მასალა:
1კილოგრამი ლობიო;
4 თავი ხახვი;
150 გრამი ზეთი;
08.04.2005
აწეწილი ბადრიჯანი ნიგვზით
მასალა: ბადრიჯანი - 1 კგ; ნიგოზი - 1 ჩაის ჭიქა; ნიორი - 3-4 კბილი; მწვანილები - 1-2 ღერი; ძმარი, მწვანე წიწაკა, მიხაკ-დარიჩინი, მარილი, ბროწეულის მარცვლები - გემოვნებით.
25.03.2005
სოკოს სუპი ლობიოთი
მასალა: თითო მუჭა ხმელი სოკო და თეთრი ლობიო,
50 გ სამარხვო კარაქი, 2-3 თავი ხახვი, 2-3 ცალი სტაფილო, ნიახურის ძირები, ოხრახუში, შავი პილპილი, მარილი გამხმარი სოკო და თეთრი ლობიო რამდენიმე საათით ჩაალბეთ წყალში, მერე კი წვრილად დაჭერით.
მუდმივი კალენდარი
წელი
დღესასწაული:
ყველა დღესასწაული
გამოთვლა
განულება
საეკლესიო კალენდარი
ძველი სტილით
ახალი სტილით
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
ვლადიკავკაზიდან გადმოსულმა გიორგი შიოლაშვილმა მეუღლის, ნატალიას გარდაცვალების შემდეგ მცხეთაში შეიძინა კარ-მიდამო.